Αίγα με χιλοπίτες, πετιμέζι και ανθότυρο

PDF
Εκτύπωση
E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 05 Μάιος 2010 10:28
Συστατικά:
  • 1.300 γρ. κατσίκα (σπάλα ή μπούτι),
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,
  • 2 σκελίδες σκόρδο,
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα,
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες (ξεφλουδισμένες),
  • 200 ml λευκό κρασί,
  • 2 κουταλιές σούπας πετιμέζι,
  • κόκκινο γλυκό πιπέρι,
  • αλάτι χοντρό,
  • φρέσκο τριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε καλά το κρέας και το ζεματάμε σε νερό που βράζει, αφαιρώντας σχολαστικά τον αφρό. Βγάζουμε, με τρυπητή κουτάλα, τα κομμάτια του κατσικιού και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι ώσπου να γίνει διάφανο, ρίχνουμε το σκόρδο και ροδίζουμε για άλλα 2'. Προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε ώσπου να πάρει ένα χρυσοκαφετί χρώμα. Προσθέτουμε το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και 45'.

Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα, αραιώνουμε λίγο τη σάλτσα και ρίχνουμε μέσα τις χυλοπίτες να βράσουν για 6'.

Τοποθετούμε τις χυλοπίτες σε βαθιά πιατέλα, δίπλα τους το κρέας και πάνω-πλάι χωριστά, το ανθότυρο τριμμένο. Διακοσμούμε με φρέσκια μαντζουράνα ή ρίγανη.