Μουστοκούλουρα
Τετάρτη, 05 Μάιος 2010 10:28
Υλικά:- 1 φλυτζάνι μούστος,
- 1 φλυτζάνι σταχτόνερο, η γνωστή αλυσίβα (5 κουταλιών καθαρής, κοσκινισμένης στάχτης καυσόξυλων, με 3 ποτήρια νερό),
- 1 φλυτζάνι λάδι,
- αλεύρι,
- λίγο γαρίφαλο,
- λίγη κανέλα,
- 1 κουταλάκι σόδα,
- 1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ,
- ένα σπυρί αλάτι (για να αποφύγουμε το κακό μάτι).
Εκτέλεση:
Αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μούστο, το σταχτόνερο, το λάδι και τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι το μίγμα να γίνει μαλακό, ομοιόμορφο και λαμπερό.